Dízelbotrány – A Fiat dízelmotorjait vizsgálja a német felügyelet

Blog

A Fiat dízelmotorjait vizsgálja a német közlekedési felügyelet, miután „szabálytalanságokra utaló jelekre” bukkantak tesztelésekkor – számolt be vasárnap a Bild am Sonntag német magazin.

A német közlekedési felügyelet, a Kraftfahrt-Bundesamt (KB) a lap értesülése szerint a dízelmotorok vezérlőegységét vizsgálja, ami állítólag 22 perc üzemidő után le tudja állítani a kipufogógáz-tisztítást. A tesztpadokon 20 percig tart egy-egy bemérés.

A Fiat motorokat médiaértesülések szerint a Bosch „dobta fel”. A német autóipari alkatrész- és berendezésbeszállító vállalat ugyanis a közlekedési felügyelettől kérte annak megállapítását, hogy megfelel-e a szabályoknak a Fiat motorvezérlő szoftverének az alkalmazása.

Alexander Dobrindt szövetségi közlekedési miniszter a Süddeutsche Zeitung értesülése szerint az ügyben magához rendelte beszámolóra a Bosch és a Fiat képviselőit. A Bosch a lap beszámolója szerint együttműködéséről biztosította a hatóságokat. A Fiat szóvivője viszont a Bild am Sonntag megkeresésére nem kommentálta az értesülést.

A Deutsche Umwelthilfe (DUH) március közepén jeletzte, hoch saját méréseiben a károsanyag-tisztítás leállítására utaló jeleket észlelt számos autógyár modelljeinél.

– Berlin/Wolfsburg/Torinó, 2016. április 24., vasárnap (MTI/APA/AFP) –

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük