Házi citromlekvárral az immunrendszerért

Blog

Azt gondolnánk a lekvárkészítés csak több évtizedes tapasztalattal vagy a nagymama segítségével működik. Pedig a következő C-vitaminban dús finomság nagyon egyszerűen összedobható. Ha szereted a nem túl édes, de egészséges nyalánkságokat, most nagyon figyelj!

Hozzávalók:

– 4 citrom
– 2 evőkanál citromlé
– 1/2 csésze édesítőszer /xilit/
– 4 csésze víz

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Lereszeled a citromok héját egy kis tálba. A citromszeleteket vékony karikára vágod és hozzáadod a reszelt citromhéjhoz. Győződj meg róla, hogy egy darab mag sem maradt a tálban!

Adj hozzá egy csésze vizet, majd tedd a tűzre és forrald fel! Ezután lejjebb veszed a hőt és főzöd 10 percig. Leszűröd a vizet, majd visszateszed a tálba a citromot még egy csésze vízzel, ezután visszateszed a tűzhelyre és újabb 10 percig főzöd és utána újra leszűröd róla a vizet. Ismét kiveszed a tálból, hozzáadod a cukrot és a maradék két pohár vizet.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Megint felforralod, majd közepes lángra teszed és addig hagyod főni, amíg sűrűbb, pépes állapotú nem lesz. Öntsd a lekvárt egy üvegbe és tedd a hűtőbe hűlni! Ettől a lekvár még jobban besűrűsödik és nem olyan híg, mint a retro házilekvár.

Nagyi tippje: Süss ki mellé néhány zabpehelyből készített palacsintaszeletet, és máris tálalhatod a vitaminbomba desszerted!

Váljék egészségedre!

Receptforrás: onegoodthingbyjillee.com

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük