MLSZ – Felfüggesztett stadionbezárás Újpesten

Blog

Szurkolóinak megbotránkoztató viselkedése miatt felfüggesztett stadionbezárással büntette az Újpest FC-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint az új idényben minden csapat „tiszta lappal” indult, az újpesti szurkolók paksi magatartása után a testületnek mégis kiemelkedően szigorú büntetésről kellett határoznia, ugyanis „szinte folyamatosan elfogadhatatlan, minősíthetetlen stílusban, részben rasszista vagy szexista módon nyilvánultak meg”.

„Noha az MLSZ keresi annak módját, hogy a túlságosan szigorúnak tartott szabályozás helyett megengedőbb gyakorlatot vezessen be a szurkolók rigmusaival kapcsolatban, az újpesti drukkerek viselkedéséhez hasonló magatartás elfogadhatatlan” – áll a beszámolóban.

Az MLSZ hangsúlyozza, nem avatkozik bele egy klub és a szurkolók kapcsolatrendszerébe, egyik fél mellett sem foglal állást, de a bizottságnak az európai szövetség (UEFA) gyakorlatában is a legszigorúbb elbírálás alá eső rasszista, antiszemita, szexista rigmusok hallatán nincs más lehetősége, mint a felfüggesztett stadionbezárás.

A jogerőre emelkedés után, újabb szurkolói fegyelmi vétség esetén zárt kapus mérkőzés megrendezésére kötelezik az Újpest FC-t, amelyre 500 ezer forintos pénzbüntetést is kiróttak. A rasszizmus esetén kiszabható legsúlyosabb pénzbüntetés 10 millió forint.

„A szurkolóknak lehet véleményük a klubjukról, a szövetségről, a játékvezetőkről, és ennek hangot is adhatnak rigmusokban vagy akár drapériákon – mint ahogyan erre is volt példa Pakson -, de a véleményeknek a szabályok, a fair play és az általános erkölcs elfogadott keretein belül kell maradniuk” – szögezi le az MLSZ.

Mindezek mellett a fegyelmi testület a DVTK-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartása miatt 50 ezer, a DVSC-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartása és pirotechnika használata miatt 100 ezer forintra büntette. A Mezőkövesd kiállított játékosát, Tóth Bencét egy mérkőzéstől tiltotta el.

– Budapest, 2017. július 18., kedd (MTI) –

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük