Március 2-án indul az Azonnali Fizetési Rendszer (AFR)

Hírek

2020. március 2-án elindul Magyarországon az Azonnali Fizetési Rendszer (AFR), amely több területen is gyökeresen megváltoztatja az eddigi fizetési szokásokat. A teljes magyar bankszektorban elérhető új szolgáltatás jelentősen gyorsabbá és egyszerűbbé teszi az elektronikus utalásokat, valamint lehetőséget teremt új, innovatív szolgáltatások bevezetésére. 

A legfontosabb változás, hogy az azonnali fizetés paramétereinek megfelelő, legfeljebb 10 millió forintos eseti utalások az év minden napján, napi 24 órában néhány másodperc alatt megérkeznek a kedvezményezett fizetési számlájára, emellett elérhetővé válik a másodlagos számlaazonosító használata is, amivel a regisztrációt követően – egyelőre bizonyos korlátozásokkal – helyettesíthető a bankszámlaszám.

Hogyan tud felkészülni az AFR bevezetésére?

Mivel az Azonnali Fizetési Rendszer bevezetése összetett, a teljes bankszektort érintő változást jelent, amely megnövekedett pénzforgalommal is jár, ezért a március 2-i indulást követő napokban bizonyos szolgáltatások esetében átmeneti kieséseket tapasztalhatnak, valamint a számlaegyenleg átmenetileg a valóstól eltérő értéket mutathat. Javasoljuk, hogy halaszthatatlan utalásait lehetőség szerint időzítse az új fizetési rendszer március 2-i indulását megelőző hétre, vagy a tervezett utalásait rögzítse értéknaposan a következő napra.

– közölte a Budapest Bank –

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük